Willem Sass, 1560

Name
Willem /Sass/
Given names
Willem
Surname
Sass
Birth
Birth of a son
Marriage of a son
Note

Hij wordt genoemd in KITA, inventarisnummer 35, regest 214x, als wonendin Roswinkel.??In de vijftiende-eeuwse schattingslijst van Drenthe wordtin Roswinkell een Roloff van Hessen Sassen lant door de bisschop vanUtrecht aangeslagen voor: 1 r. g..??Ook in de "Overeenkomst tussen dievan Weerdinge en die van Roswinkel om zich te houden aan de scheidbriefvan 1516" d.d. 29/05/1572 wordt Roeleff Sassens samen met Johan Staesgenoemd als 'volmachtige' van Roswinkel.

Note

https://toby48.home.xs4all.nl/Ros-Sass.htm
In 1645 komt er een Willem Sassen voor op de grondschattingslijst te Roswinkel

Er is geen bewijs te vinden dat Wilm Sassen de vader van Harmen Sassen is, maar is aangenomen op grond van de vernoeming van Harmen’s kinderen, en dat de naam Wilm Sassen al eerder in Roswinkel is voorgekomen.

Note

https://toby48.home.xs4all.nl/Ros-Sass.htm
De naam Sassen komt al in enkele vroege geschriften te Roswinkel voor, maar het is onmogelijk om daar enige familierelatie’s in vast te stellen.

    ca. 1450:     Roloff van Hessen Sassen, schattingslijst Drenthe, Carspel Roswinkel    30 maart 1540: Harmke Sassen, wordt genoemd in kloosterarchief Ter Apel    22 juni 1540:  Wilm Sass, getuige, uit Roswinkel    29 mei 1572:  Roeleff Sassens, volmachtige van Roswinkel